Զգուշացե՛ք․ Խտացրած կաթը՝ գենոցիդ մարդկության համար

Blognews.am-ը գրում է․

Ներկայացնում ենք հատված հոդվածից, թե ինչպես է նվազում խտացրած կաթի որակը․․․

Մինչև 2002 թվականը խտացրած կաթ արտադրողներն ազնիվ էին աշխատում․․․

Սակայն ապրանքի ինքնարժեքը նվազեցնելու ձգտումը հանգեցրեց հիմնական բաղադրիչ կաթի փոխարինմանը նյութերի,

որոնք կարող են որոշակի պայմաններում ձևական պարամետրեր ստանալ յուղայնության, թթվայնության և այլնի տեսքով․․․

Սկսեցին բուսական ճարպեր օգտագործել, հետո՝ պալմայի յուղ, հետո ոչ կոնդիցիոնային ճարպեր…

Կաթի փոխարեն չոր կաթ օգտագործվեց, հետո շիճուկ՝ հումքի արտադրության մնացորդներ․․․

Այդ ամենը ոչ միայն վատացրեց համը, այլև օգտակարությունը վերացրեց․․․

Հետո ամանների մեջ սկսեցին ճարպի կտորներ լողալ, որոնք ֆիզիկայի օրենքներով վերածվում էին օտար մարմնի: Ավելի հաճախ սկսեցին ամանի պատերին մնացորդներ մնալ․․․

Ավելի ուշ ընկերոթյունները սկսեցին մթերքը լցնել ժանգոտող թիթեղյա ամանների մեջ․․․

Առկա նորմատիվներից խուսափողների համար մեկ սողանցք էլ կա՝ դիմացի պիտակի մասում գրում են մեծ ԳՕՍՏ ԻՍՕ 9001-2001․․․

Եվ ահա, խանութներ հասնում է խտացրած կաթ, որը ոչ միայն չի համապատասխանում խտացրած կաթի տարրական կանոններին, այլև վնասակար է օգտագործման համար․․․

Երեխաների մասին՝ էլ չասած…